2008-03-17

    Happy Linux 0.69

    Η νέα έκδοση Happy Linux είναι "out" εδώ και λίγες ημέρες....Με νέα εμφάνιση πλήρως ανανεωμένο και το σημαντικότερο με αρκετά νέα χαρακτηριστικά.Μερικά από τα bugs που είχε διορθώθηκαν κάνοντας το περισσότερο λειτουργικό και εύκολο στην χρήση του.Μερικά από τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής:


    Υπάρχουν δύο windows managers ο default xcfe και ο jwm.Για εναλλαγή σε jwm πληκτρολογούμε xwin jwm ενώ σε xfce xwin xfce4-session

    Από την πλευρά των multimedia έχουμε το Xine μαζί με όλους του codecs το Pburn για την εγγραφή cd/dvd το Pupdvdtool για να κάνετε rip τα dvd σας καθώς και άλλα καλούδια που υπάρχουν.

    Από πλευρά ίντερνετ έχουμε κλασσικά τον Firefox 2.012 μαζί με το xine plugin και τον flash player το pidgin για να κάνετε chat με τους φίλους σας ;) και το Meebo παρόμοιο με το pidgin.

    Μερικά άλλα χρήσιμα προγραματάκια όπως το Abiword με ενσωματωμένη την ορθογραφική λειτουργία ελληνικού και αγγλικού λεξιλογίου,το Fotox για την επεξεργασία εικόνων καθώς και άλλα προγράμματα που προυπάρχουν στο puppy linux.

    Τα ελληνικά τώρα φαίνονται μόνο σε σκληρούς δίσκους που ειναι φορμαρισμένοι σε ntfs και ext3 ενω σε vfat υπάρχει ακόμη πρόβλημα μια και το bug δεν διορθώθηκε.Το ελληνικό γραφικό περιβάλλον δεν το ενσωματώσαμε μιας και θεωρήσαμε ότι είχε κάποια προβληματάκια και ελλήψεις.

    Περιμένουμε απόψεις ή προβλήματακια και γενικά ότι σας άρεσε ή όχι στο blog μας ή στο site της διναομής http://hamster.tuxhost.gr/

    To .iso είναι περιπού στα ~160mb :)


    Πάρτε και μια εικονίτσα με xfce

    1 Xαμστεράκια Απάντησαν:

    Ανώνυμος είπε...

    το πρόβλημα με την εμφάνιση των ελληνικών αρχείων σε fat, λύθηκε.
    Δες τε εδώ
    http://hamster.tuxhost.gr/index.php?view=article&catid=37%3Apuppys-tutorials&id=85%3Ahappy-----fat&option=com_content&Itemid=62